Zeleninová omáčka s bílými fazolemi

 zel.png

Na jednu porci omáčky potřebujeme - ½ střední cibule, ½ stroužku česneku, 2 lžíce olivového oleje, 150g cukety, 2 rajčata, ½ lžičky sušené bazalky nebo několik lístků čerstvé, ½ lžičky sušeného tymiánu nebo snítku čerstvého, 100g bílých fazolí, sůl a pepř na dochucení

Cibuli nakrájíme na drobno, cuketu a rajčata nakrájíme na kostičky a odložíme do misky. V pánvi si rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, trochu osolíme a pomalu restujeme až cibule zprůhlední. Pak k cibuli prolisujeme česnek, minutu mícháme, přidáme zeleninu a bylinky. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Nakonec nasypeme do omáčky fazole a ještě 5 minut prohříváme. Podáváme s těstovinami, kuskusem nebo quinoou, a na závěr můžeme posypat sýrem.