Zeleninová omáčka s bílými fazolemi

                                      zel.png

Na jednu porci omáčky potřebujeme

 - ½ střední cibule

- ½ stroužku česneku

- 2 lžíce olivového oleje

- 150g cukety

- 2 rajčata

- ½ lžičky sušené bazalky nebo několik lístků čerstvé

- ½ lžičky sušeného tymiánu nebo snítku čerstvého

- 100g bílých fazolí

- sůl a pepř na dochucení

 

Cibuli nakrájíme na drobno, cuketu a rajčata nakrájíme na kostičky a odložíme do misky. V pánvi si rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, trochu osolíme a pomalu restujeme až cibule zprůhlední. Pak k cibuli prolisujeme česnek, minutu mícháme, přidáme zeleninu a bylinky. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Nakonec nasypeme do omáčky fazole a ještě 5 minut prohříváme. Podáváme s těstovinami, kuskusem nebo quinoou, a na závěr můžeme posypat sýrem.