Voňavé hovězí v passatě

Během každodenního shonu se hodí každý minuta ušetřeného času. Proto moje nejoblíbenější úprava masa je zavření do papiňáku. Takže zde je verze na hovězí, které voní po bylinkách, ladí skvěle s těstovinami, je nenáročné na přípravu a poměrně rychlé, pokud vlastníte papiňák.

Na 2 porce budeme potřebovat

400g hovězího masa

200g passaty

3 stroužky česneku

3 větvičky čerstvého tymiánu

větvičku čerstvého rozmarýnu

několik lístků bazalky

2 lžíce olivového oleje

sůl

 

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Do hrnce nalijeme 2 lžíce olivového oleje, zahřejeme a postupně na středním plameni každý plátek masa osmahneme po obou stranách, aby se zatáhlo a přendáme na talíř. Když máme zatáhnuté všechno maso, vrátíme ho do hrnce, osolíme, nalijeme passatu, rozetřené stroužky česneku, bylinky, zavřeme a zvolna dusíme asi hodinu. Jako přílohu můžeme podávat těstoviny nebo rýži.

Dobrou chuť přeje Alvifit