Voňavé hovězí v passatě

 

Během každodenního shonu se hodí každá minuta ušetřeného času. Pokud vlastníte papiňák, tak zde je verze na hovězí, které voní po bylinkách, ladí skvěle s těstovinami, je nenáročné na přípravu a poměrně rychlé.

Na 2 porce budeme potřebovat - 400g hovězího masa, 200g passaty (šťáva z čerstvých rajčat), 3 stroužky česneku, tymián, rozmarýn, několik lístků bazalky, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Do hrnce nalijeme 2 lžíce olivového oleje, zahřejeme a postupně na středním plameni každý plátek masa osmahneme po obou stranách, aby se zatáhlo a přendáme na talíř. Když máme zatáhnuté všechno maso, vrátíme ho do hrnce, osolíme, nalijeme passatu, rozetřené stroužky česneku, bylinky, zavřeme a zvolna dusíme asi hodinu. Jako přílohu můžeme podávat těstoviny nebo rýži.

TIP:  Detox s naším extra silným Ostrospestřcem mariánským