Tipy na přílohy

prilohy.jpg

Léto patří grilování. Zkusme ale pro jednou obměnit pečivo a nakrájenou zeleninu za fazolový salát nebo salát z blanšírované mrkve.

Salát z červených fazolí

Na jednu porci potřebujeme - 150g uvařených červených fazolí, 1 rajče, 1 menší šalotku, lžíci vinného octa, sůl

Šalotku a rajče nakrájíme na drobno, smícháme s fazolemi, osolíme, přidáme vinný ocet a necháme v chladu odpočívat aspoň 2 hodiny.

 

Salát z blanšírované mrkve

Na jednu porci potřebujeme - 1 velkou mrkev, lžíci shoyu omáčky, lžíci panenského slunečnicového oleje

Do hrnce si dáme vařit vodu se špetkou soli. Mrkev očistíme a naškrábeme ji škrabkou na nudličky, které pak ve vodě vaříme 3 minuty. Mrkev scedíme. V misce vidličkou prošleháme olej a shoyu omáčku, přidáme mrkev a promícháme. Salát necháme v chladu odpočívat aspoň 2 hodiny.

 

TIP: Chcete ještě "doladit figuru do plavek" ? :-) Vyzkoušejte naše účinné spalovače tuků.