Těstoviny se seitanem

Seitan je skvělá variabilní potravina, rychle uvařená s velkým množstvím bílkovin a minimem tuku, který si tak můžeme dopřát v jiné formě. Osobně preferuji seitan v prášku, který je nejen levnější než hotové vakuované výrobky, ale také si ho můžete ochutit podle sebe. Tato kombinace je vhodná pro všechny, kdo ochutnává seitan poprvé.

Na jednu porci potřebujeme - 100g celozrnných těstovin, 30g práškového seitanu, 100g ledového salátu, 1 rajče, 100g okurky, 20g nivy, lžíce olivového oleje

Do misky nasypeme seitan a zalijeme stejným množstvím vody. Smícháme a vytvoříme tvárnou hmotu. V menším hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme a vložíme upravený seitan. Vaříme 10 minut, poté přisypeme těstoviny a vaříme dál podle pokynu na obalu těstovin. Mezitím si nakrájíme zeleninu. Těstoviny a seitan slijeme, seitan nakrájíme a vše nasypeme do misky, přidáme olej a zasypeme nivou. 

TIP: Ochlazení Vás zaskočilo  posilte svoji imunitu s  naší Echinaceou se šípkem a zázvorem.