Těstoviny se seitanem

Seitan je skvělá variabilní potravina, rychle uvařená s velkým množstvím bílkovin a minimem tuku, který si tak můžeme dopřát v jiné formě. Osobně preferuji seitan v prášku, který je nejen levnější než hotové vakuované výrobky, ale také si ho můžete ochutit podle sebe. Tato kombinace je vhodná pro všechny, kdo ochutnává seitan poprvé.

Na jednu porci potřebujeme

100g celozrnných těstovin

30g práškového seitanu

100g ledového salátu

1 rajče

100g okurky

20g nivy

lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Do misky nasypeme seitan a zalijeme stejným množstvím vody. Smícháme a vytvoříme tvárnou hmotu. V menším hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme a vložíme upravený seitan. Vaříme 10 minut, poté přisypeme těstoviny a vaříme dál podle pokynu na obalu těstovin. Mezitím si nakrájíme zeleninu. Těstoviny a seitan slijeme, seitan nakrájíme a vše nasypeme do misky, přidáme olej a zasypeme nivou. 

Dobrou chuť přeje Alvifit