Tapiokový pudink

Tapioka je škrob získaný z kořene manioku slisovaný většinou do perliček. Je to skvělý zdroj komplexních sacharidů a v kombinaci s rostlinným mlékem získáme sacharidovou lehce stravitelnou svačinku třeba před cvičením.

 Na 3 porce potřebujeme

půl šálku tapioky

200 ml kravského/rostlinného mléka

3 lžíce kakaa

2 kostičky 70% čokolády

8g březového cukru

Postup přípravy

Tapioku si přes noc namočíme do vody. Druhý den si nejprve zahřejeme mléko a svaříme s cukrem, kakaem a čokoládou. Tapioku slijeme, propláchneme a vsypeme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, trvá to pár minutek. Odstavíme z plotny a nalijeme do skleniček. Skvělý je jak teplý, tak studený.


Dobrou chuť přeje Alvifit