Shirataki nudle s tofu, cizrnou a arašídy

Většinu surovin budete mít doma. Když si uvaříte půl balíčku cizrny, uděláte z toho 3 druhy jídla, hlávka zelí se také málokdy sní najednou a arašídové máslo (případně kešu máslo), se dneska najde už v každé druhé domácnosti.

Na jednu porci budeme potřebovat - 1 velká mrkev, 150g zelí, 2 lžíce shoyu omáčky, 100g cizrny, 1 balení tofu, balení Shirataki nudlí, cherry rajčata, ½ lžičky kmínu

Mrkev si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce nasypeme zeleninu, přidáme vodu, aby dosahovala jen do poloviny výšky zeleniny, zakápneme shoyu omáčkou, přidáme kmín a dusíme 15 minut, poté přidáme tofu a cizrnu a dusíme dalších 10 minut. Nudle připravíme podle návodu na obalu. Servírujeme v misce společně s čerstvou zeleninou, která zjemní pikantnost shoyu omáčky.

Shirataki_nudle.jpg

 

TIP: S klesajícími teplotami nás může postihnout nachlazení, nebo dokonce chřipka. Pojďme se účinně přírodně bránit s Echinaceou se šípkem a zázvorem od ALVIFTu.