Rychlá garam masala čočková polévka

Polévka v létě? Proč ne. Polévky jsou velice zdravé a ani v létě bychom na ně neměli zapomínat, protože dodávají tělu důležité látky, vodu i energii. Většina z nich je navíc jednoduchá na přípravu, lehce stravitelná a neobsahuje mnoho kalorií.

Na 1 porci potřebujeme:  40g červené čočky, 1 velkou mrkev, 1 rajče, půl lžičky garam masala koření

V hrnci přivedeme k varu 200ml vody. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky, vhodíme do vody a zasypeme kořením. Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a přidáme k mrkvi. Rajče nařízneme a spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili slupky. Oloupané rajče překrojíme napůl, přidáme do hrnce a vaříme do změknutí mrkve a čočky, trvá to asi 15 minut. Potom rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku můžeme pokapat kvalitním olejem (olivový, dýňový) případně přidat tvaroh, cottage nebo uvařené vejce.