Rizoto po africku

Rizoto po africku

Co potřebujeme:

trochu olivového oleje 
1 kuře
kuřecí vývar 1 a 1/4 litru
2 ks cibule
1 ks červené nebo zelené papriky
5 stroužků česneku
3 hrnky neuvařené rýže 
1/4 hrnku rajčatového protlaku
400 g rajčat 
2 ks mrkve
1 hrnek nasekaného zelí 
sůl
pepř

Na olivovém oleji opečeme dohněda ve velkém hrnci všechny kuřecí kousky. Přendáme je do dalšího velkého hrnce a přilijeme vývar. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Na výpečku oleje z kuřete opékáme nasekanou cibuli a papriku asi 5 minut. Přidáme nasekaný česnek a opékáme další 2 minuty. Nasypeme rýži, rajčatový protlak, nakrájená rajčata na kostičky zbavená slupek a povaříme vše 2–3 minuty. Uvařené kuře přendáme i s tekutinou do hrnce s rýží. Přidáme mrkev, zelí a ochutíme. Přivedeme do varu a na mírném ohni pod pokličkou vaříme asi 20 minut, dokud rýže nezměkne. 
Lze podávat se salátem a vařenými vejci.

Přejeme dobrou chuť.