Proteinový trhanec

Až vás omrzí lívance, palačinky a vafle, zkuste trhanec. Pro ty, co počítají má naprosto ideální hodnoty (bez zdobení 1429 kJ), přitom je ho hodně a skvěle zasytí.

Na jednu porci potřebujeme

25g proteinu

35g celozrnné mouky

1 vejce

125 ml mléka

2 lžíci rozinek

špetka kypřícího prášku

půl lžičky másla

pánev s padnoucí poklicí

 

Postup přípravy

Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme namočené, aby změkly.

V jedné misce smícháme protein, mouku a kypřící prášek. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme v mléce a přidáme k sypké směsi. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zlehka vmícháme do směsi.

Rozinky slijeme a necháme okapat na sítku. Menší pánvičku vymažeme máslem pomocí mašlovačky nebo papíru na pečení. Rozehřejeme na mírném plameni, vlijeme těsto, na které nasypeme rozinky a přiklopíme pokličkou. Zvolna opékáme asi 5 minut. Potom otočíme, obracečkou natrháme na kousky a opékáme dalších 5 minut. Hotový trhanec dáme na talíř a přidáme podle chuti tvaroh nebo jogurt a ovoce.

Dobrou chuť přeje Alvifit