Pomazánka z červené řepy

 Pomazanka_z_cervene_repy_1.JPG

Dnešním dnem ztrácí svou vládu "paní zima" a přichází jaro. Pravda, za okny to tak nevypadá. Pojďme do našich domovů přilákat jaro pomazánkou z červené řepy. Řepa je regionální potravina, která obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek – vitamíny, minerály, stopové prvky a antioxidanty.

Potřebovat budete : cca 250 g červené řepy

1 měkký tvaroh

1 menší cibule

sůl, pepř, popřípadě citrónová štáva

Řepu omyjeme a dáme vařit i se slupkou do osolené vody. Vaříme přibližně 15-20 minut.

Řepu necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru (nebo nastrouháme najemno). Přidáme rovněž na kousky pokrájenou cibuli.

Osolíme, opepříme a chvilku promixujeme, aby se zelenina spojila. Poté přidáme tvaroh a ještě jednou promixujeme. Řepa by neměla mít konzistenci kaše.

Pro zvýraznění chutě můžeme přidat citrónovou šťávu.

Pomazánku přendáme do misky a necháme alespoň hodinku v lednici odležet. Podáváme na čerstvém pečivu.