Plněná cuketa

cuketa.jpg

Velmi jednoduché, ale zato syté jídlo. Podáváme s brambory nebo rýží.

Na velkou cuketu potřebujeme
1 velká cuketa nebo 2 malé, 500 g mletého hovězího masa, 500 g mletého vepřového masa
2 cibule,2 lžíce másla, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička drceného nového koření, 1 lžička drceného koriandru, 1 zarovnaná lžička mleté skořice

Cuketu omyjeme a podélně rozřízneme napůl. Vydlabeme vnitřek, aby zůstal minimálně 0,5cm tlustý okraj. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo
a 5 minut restujeme cibuli. Přidáme vepřové maso a chvíli ho restujeme, až pustí tuk. Pak přidáme hovězí maso, zasypeme kořením a orestujeme do zatáhnutí všeho masa. Nakonec přidáme cuketu a dusíme 10 minut. Cuketu položíme na plech a naplníme ji masovou směsí. Pečeme v troubě na 180°C aspoň půl hodiny. Pokud chceme hustší omáčku, slijeme vypečenou šťávu do hrnce, přidáme na kostky nakrájených 150g dýně a 15 minut povaříme. Nakonec omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.