Pečené zelí s uzeným masem

zeli_s_uzenym.jpg

Příznivé účinky kysaného zelí jsou známy už po generace. Bylo součástí jídelníčku našich předků a rozhodně bychom ho měli zařadit i do moderní české kuchyně. Ozkoušejte ...

Potřebovat budete - 750 g kysaného zelí, 500 g uzeného masa, 250 ml vývaru, 2 cibule 2 lžíce sádla, sůl, pepř, kmín

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Kysané zelí scedíme a nakrájíme nahrubo. Sádlo rozehřejeme v pekáči, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Osolíme a okmínujeme. Odstavíme, vmícháme zelí, uzené maso a koření. Podlijeme vývarem, dáme do trouby rozehřáté na 180 °C a zapékáme asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem nebo s bramborovými plackami potřenými sádlem nebo i samotné. Dobrou chuť.

TIP: Chřipka útočí ? Vyzrajte na ni s naší Echinaceou se šípkem a zázvorem.