Nízkosacharidové Lasagne z cuket

Lasagne z cuket

Recept vyjde asi na 6 porcí, jedna porce obsahuje cca 38g bílkovin a 8g sacharidů. Jistě si na nich pochutná celá rodina.

Co potřebujeme:
400g netučného mletého hovězího masa
2 šálky konzervovaných sekaných rajčat
500g odtučněného tvarohu
500g 30% strouhaného tvrdého sýra
2 kusy středně velkých cuket
1 vejce
5 stroužků česneku
2 kusy nastrouhané mozzarely
1 kus cibule
1 kus rajčete
koření oregano, bazalka, pepř, sůl

Nejprve si připravíme cuketu. Nakrájíme ji na kolečka nebo středně dlouhé plátky a poklademe si je vedle sebe na plech a necháme odležet cca 10 minut, aby pustily vodu. Jakmile pustí vodu, poklademe cuketu papírovým ubrouskem, který vodu nasaje. Mezitím, co necháváme cuketu odležet, si připravíme masovou náplň. Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibulku. Následně přidáme hovězí maso, které ochutíme kořením a bylinkami dle chuti, osolíme, a opékáme doměkka. Dále přidáme sekaná rajčata z plechovky, prolisovaný česnek, dochutíme, a chvíli necháme povařit. Během doby, co se vaří maso, si vedle v misce smícháme rozšlehané vejce s veškerým tvarohem. Troubu předehřejeme na 180°. Zapékací mísu (cca 30x20cm) si vymažeme a vysypeme např. strouhánkou, či jak jste zvyklí, a můžeme do ní klást jednotlivé vrstvy. První vrstvu tvoří plátky cuket, na ni přidáme masovou směs s rajčaty, na ni rozetřeme tvaroh s vajíčkem a vše posypeme strouhaným sýrem. Vrstvy ještě jednou zopakujeme. Nakonec na vrch přidáme plátky rajčat a posypeme strouhanou mozzarelou. Zapékáme asi 45 minut. Před krájením nechte pokrm částečně vychladnout, aby dobře držel tvar.
Přejeme dobrou chuť.