Mačkané zapečené brambory

mackane_brambory.jpg

Na 2 porce budete potřebovat - 4 brambory (obyčejné či červené), 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 polévková lžíce pažitky, 2 polévkové lžíce nastrouhaného sýru, 1 polévková lžíce nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř, další koření či bylinky
 
Brambory omyjte, neloupejte a ve vroucí vodě brambory vařte 15 – 20 minut doměkka. V misce smíchejte olivový olej a promačkaný či utřený česnek. Plech vyložte pečicím papírem. Uvařené brambory na něj položte. Použijte šťouchadlo na brambory či protlačovadlo na bramborový salát (já použila pokličku) a brambory částečně rozmačkejte.  Na každou bramboru nalijte trochu olivového oleje s česnekem. Posypte špetkou soli a pepře případně dalšího koření. Přidejte parmezán, sýr a nakrájenou pažitku. Dejte na gril či do trouby na 7 – 10 minut, dokud není sýr rozteklý a brambory křupavé. Jako dresing přidejte řecký jogurt s česnekem a bylinkami. Jako vyplešení jsem pro použila anglickou slaninu, kterou jsem dala pod sýr.
Výborné jen tak nebo s kefírem, ale i jako příloha k masu.
 
TIP: Chřipka útočí ? Vyzrajte na ni s naší Echianceou se šípkem a zázvorem.