Krůtí maso na plechu s čočkovým pyré

Krůtí maso na plechu s čočkovým pyré

Co potřebujeme:

1 kg krůtího masa
extra panenský olivový olej
500 g červené čočky
1,5 litru vody
3 ks cibule
300g koktejlových rajčat
1 svazek jarní cibulky
kurkuma, pepř, sůl

Krůtí maso nakrájíme na malé kousky a promícháme ho se solí a pepřem. Velký plech pokapeme trochou olivového oleje, dáme na něj maso a posypeme na měsíčky nakrájenou cibulí. Dáme péct při teplotě 180 stupňů asi na 15 minut. Po patnácti minutách přidáme k masu nakrájená rajčata a posypeme ještě jarní cibulkou. Část cibulky si necháme do čočky. Osolíme, posypeme pepřem, podlijeme trochou vody z čočky, a dáme péct na 15 minut při teplotě 220 stupňů. 

Červenou čočku dáme vařit do osolené a opepřené vody asi na 10 minut, dokud nezměkne. Potom scedíme všechnu vodu a polovinou vody podlijeme maso v troubě. Do čočky poté zamícháme zbytek jarní cibulky.

Přejeme dobrou chuť.