Kopřivová polévka

hraskova_polevka.jpg

Medvědímu česneku odzvonilo, ale je tu další "zelená rostlina" - kopřiva. Je vhodná pro úklid v těle. Pomáhá čistit krev, játra a střeva. Kopřivová polévka je skvělou jarní variantou, jak doplnit železo a kyselinu listovou.

Na 2 litry polévky budete potřebovat - 1/2 lžičky kurkumy, 4 velké pastináky (můžete nahradit petrželí - polévka bude výraznější), 2 hrsti spařených mladých kopřiv, 200 ml kokosového mléka (smetany), 2 lžíce másla na zjemnění chuti, 2 stroužky česneku, 2 cm čerstvého zázvoru, kousek muškátového oříšku, 2 kostky bio zeleninového bujónu, špetka soli, 1,5 l vody, 1/2 citrónu

Do hrnce dáme máslo. Pastináky oloupeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a orestujeme. Přidáme zázvor a česnek. Zalijeme vodou a přidáme 2 kostky bio bujónu. Necháme probublávat, až je zelenina měkká. Poté přidáme trochu šťávy z citrónu Přisypeme kurkumu, spařené a nakrájené listy kopřivy (po spaření je přelijeme studenou vodou). Necháme 5 minut probublávat. Přilijeme kokosové mléko nebo smetanu. Rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a dosolíme.

TIP:  Detox s naším extra silným Ostrospestřcem mariánským