Játra se sušenými rajčaty

jatra.jpg

Máte rádi játra? Jsou zdrojem mnoha vitamínů, například A, B, B12,  ale také zinku, železa, chromu a mědi  a také bílkovin. Napomáhají třeba i správnému fungování nerovového systému. Měly by proto být pravidelně součástí jídelníčku každého z nás. Ozkoušejte játra se sušenými rajčaty.

Na jednu porci potřebujeme - 150g krůtích jater, 1,5 lžíce másla

½ střední cibule nakrájené na drobno, malý stroužek česneku

8 lístků čerstvé bazalky, 2 snítky čerstvého tymiánu

4 sušená rajčata, 2 lžíce balsamico octa

V hrnci rozehřejeme máslo a na nízkém stupni restujeme cibulku asi 10 minut, pak přidáme prolisovaný česnek.  Mezitím si očistíme játra a nakrájíme je na menší kousky. Zvýšíme stupeň na maximum a zprudka orestujeme játra, až se zatáhnou. Přidáme balsamico ocet, lístky tymiánu, pokrájené lístky bazalky přiklopíme pokličkou a dusíme 5 minut. Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme k játrům. Už jen prohřejeme a podáváme.