Jarní hrášková polévka

hraskova_polevka.jpg
Našli jste při úklidu mrazáku hrášek? Máme typ na jeho využití. Velice jednoduchý recept na chutnou polévku.

500g mraženého hrášku
2 šalotky
3 stroužky česneku
20 g másla
750 ml drůbežího vývaru
250 ml 12% smetany
4 lžíce zakysané smetany
sůl, mletý pepř

Mražený hrášek necháme povolit. Nasekáme si najemno šalotku a česnek a necháme zesklovatět v hrnci na másle. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru vsypeme hrášek a krátce asi 5 minut povaříme. Celou polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu, a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. V miskách ozdobíme zakysanou smetanou. Výborné je do polévky vsypat opečené chlebové krutonky s česnekem.