Hummus z pečené dýně

dynovy_humus.jpg 

Podzim vládne pevnou rukou ... venku se ochladilo. Krásně oranžové dýně jsou všude k dostání ... pojďte si s námi zkusit udělat hummus z dýně.

Na 4 porce budeme potřebovat - 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky), 200 g pečené dýně hokaido, 1 polévková lžíce tahini pasty, 2-3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, čili

Nejprve si dáme péct dýni. Hokaido se neloupe, takže stačí jí vydlabat, pokrájet na plátky, pokapat olivovým olejem a dát péct na cca 15 minut na 250 °C. Plechovky cizrny (bez šťávy) nasypeme do mixéru. Přidáme tahini pastu a část šťávy z cizrny, popřípadě místo šťávy pár kostek ledu, česnek,  trochu soli a pepře a umixujeme. Přidáme tak 4 lžíce olivového oleje a upečenou dýni, rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec hummus zasypeme kousky čili a ozdobíme bylinkami (pokud máme). Jako přílohu si k tomu dejte třeba pečenou zeleninu (cuketu, lilek, papriku, rajčata, cibuli a česnek) nebo čerstvý chléb.

TIP: Čas na podzimní detox s Ostropestřec mariánský + Červená řepa 60 tob