Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Co potřebujeme:
1 velká cibule
5 stroužků česneku
300g krůtího masa
3 lžíce olivového oleje
1,5 dcl bílého vína
3 pytlíčky rýže na rizoto
1 menší dýně Hokkaido
1,5 l zeleninového vývaru
200g strouhaného parmezánu
50g másla
sůl, pepř


Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme k ní na kostičky nakrájené, osolené a opepřené krůtí maso. Maso opečeme doměkka. Dýni nakrájíme na malé kostičky, přihodíme ji na pánev k masu a chvíli opékáme. Do hrnce k uvařené rýži přidáme celý obsah pánve s masem a dýní, dále do hrnce přidáme na drobno nasekaný česnek, bílé víno, dochutíme solí a pepřem a dusíme, dokud vše nezměkne. Ke konci přimícháme do hrnce parmezán a máslo, chvíli povaříme a můžeme podávat.