Dýňová polévka s kokosovým mlékem

                                       Dyne.jpg

                                       Zdroj ilustrační fotografie: http://bit.ly/2yoC2US

Podzim je tu a přináší s sebou období dýní. My jsme si pro svůj následující recept vybrali dýni Hokaido, jelikož má jemnou máslovou chuť. Připravili jsme z ní krémovou polévku ochucenou kokosovým mlékem a orientální kari pastou.

Na 4 porce polévky budete potřebovat:

 

- 1 polévkovou lžíci červené kari pasty

- 1 kg nakrájené dýně Hokaido

- 1 l vývaru (kuřecího nebo zeleninového)

- 350 ml kokosového mléka

- 1 chilli papričku nasekanou najemno a zbavenou semínek (pro milovníky ostřejších chutí; není

povinné)

 

Do hrnce dejte červenou kari pastu a na mírném plameni ji minutu zahřívejte. Poté přidejte nakrájenou dýni a vývar, zakryjte a vařte doměkka, to znamená patnáct až dvacet minut. Na závěr polévku rozmixujte dokrémova ponorným mixérem, přilijte kokosové mléko a tři minuty prohřívejte. Hotovou polévku nalijte do misek a ti, co milují ostřejší chutě, si mohou navrch polévky nasypat nasekanou chilli papričku.