Dýně ve slanině

dyne_v_kabatku.jpg

Dýně jstou stále "in". Ozkoušejte výbornou přílohu.

Potřebovat budeme - dýně hokaido, muškátová, máslová, mexická..., anglická slanina, moravská..., pepř, sůl, bylinky dle vlastní chuti, česnek

Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme a okořeníme dle vlastní chuti pepřem, paprikou, drceným kmínem, kari... a zabalíme do tence krájených plátků slaniny. Některé druhy dýní není třeba loupat.

Takto připravenou dýni naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C doměkka a dozlatova, cca na 20 minut, dle tloušťky měsíčků. Tuk není třeba, slanina pustí vlastní. 

Podáváme například s bramborovou kaší nebo jen s různými dipy ze zakysané smetany ochucené například s česnekem, bylinkami, hořčicí, kari...

TIP: Chřipka útočí ? Vyzrajte na ni s naší Echianceou se šípkem a zázvorem.