Domácí recept na proteinové tyčinky

Co potřebujeme (cca na půl standardního plechu):

1. vrstva na těsto

260g vanilkového proteinu
4 velké lžíce tekutého arašídového másla
8 lžic mléka

2. vrstva

200g datlí
80g nasekaných arašídů
skořice
špetka soli

3. vrstva

160g hořké čokolády
4 lžičky kokosového oleje (nebo jiný tuk, např. máslo)



Protein smícháme s arašídovým máslem. Lepší je nějaké tekutější, ale my měli tužší a s kousky arašídů, a tak jsme přidali více mléka. Výsledné těsto namačkáme na plech. Druhou vrstvu připravujeme z datlí. Datle zalijeme horkou vodou a necháme chvíli nabobtnat. Poté je s troškou vody rozmixujeme dohladka a rozetřeme na první vrstvu těsta. Rozetřené datle posypeme skořicí, přidáme arašídy a špetku soli. Na závěr vše zalijeme rozpuštěnou čokoládou ve vodní lázni s kokosovým olejem. Hotové těsto dáme ztuhnout do lednice. Jakmile je těsto ztuhlé, můžeme ho rozkrájet na malé tyčinky. Těsto je opravdu hutné a vydatné, proto stačí malé kousíčky.
Přejeme dobrou chuť.