Domácí müsli

musli.jpg

Proč si udělat doma vlastní müsli k snídani? Protože má dostatek potřebných tůků z ořechů a semínek a oslazené jen medem a hořkou čokoládou nebo sušeným ovocem.  

Budeme potřebovat 200g vloček, 60g másla, 2 lžíce medu, 120g ořechů a semínek (vyberte jaké máte rádi - lískové, vlašské, mandle, kešu, para, slunečnicová, dýňová a lněná semínka), 50g hořké čokolády nad 70% (kdo nemá rád čokoládu, může nahradit sušeným ovocem - rozinky, ananas, papaya, goji, brusinky, ...), 1/2 lžičky skořice

Ořechy nasekáme na malé kousky a smícháme v míse s vločkami.

Do kastrůlku dáme máslo, med, skořici a asi 4 lžíce vody. A vše zahříváme, aby se máslo rozpustilo. Směs nalejeme na vločky a promícháme.

Nasypeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 160 °C asi 25 minut. Müsli je potřeba asi 2x promíchat. Jakmile začne směs zlátnout, máme hotovo. Až směs vychladne, tak začne křupat. Teď už jen přidáme čokoládu a můžeme usednout k snídani.