Cuketový "tatarák"

cuketovy_tatarak.jpg

Cuketový tatarský biftek? Je skoro k nerozeznání od klasického, je bez masa i vajíček a je hotov do 10ti minut. Výborná večeře s kouskem čerstvého chleba.

Na 2 porce budeme potřebovat - 1 malou cuketu, 1 cibuli, 1 lžíci oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky mleté papriky (úzená varianta jídlo ještě povýší :-), 1 lžička hrubozrnné hořčice, kdo má rád přidá špetku chilli, 2 stroužky česneku, 1 lžička rajčatového protlaku, sůl a pepř

Cuketu si nastrouháme nahrubo a vymačkáme šťávu. Na pánvi na oleji orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli se špetkou soli. Po zezlátnutí přidáme utřený česnek, chvilku restujeme a dáme stranou. Teď do pánve dáme nastrouhanou cuketu a jemně posolíme. Dusíme cca 5 minut.  Dochutíme sojovou omáčkou a zbývajícími ingrediencemi. Naservírujeme na talíře a dobrou chuť.

Pokud vám tatarák zbude, je možné ho zavařit do skleniček a mít ho po ruce třeba na výlet :-)

TIP:  Zkuste naše veganské ručně vyráběné tyčinky a chipsy