Cuketová polévka

Do půl hodiny máte hotovo. Když k tomu zakousnete čerstvé pečivo, ještě lépe chutná kváskový chléb nebo zeleninový koláč, pochutnáte si na zdravém obědě.

cuketova_polevka.JPG

2 středně velké cukety, 3 menší mrkve, 2 brambory, 1 cibule, malý kousek čerstvého zázvoru, máslo, strouhaný parmezán 

Očistěnou cibuli nakrájíme na malé kousky a zpěníme na oleji. Mrkev, cuketu a brambory řádně omyjeme a oloupeme. Poté nakrájíme na drobné kostičky a přidáme na pánev k cibulce. Menší kousek zázvory zbavíme slupky a jemně nastrouháme. Přidáme na pánev k zelenině. Vše krátce orestujeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme směs vodou nebo vývarem a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Poté vše rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Polévka by měla být hustá, takže již není třeba ji zahušťovat. Polévku podáváme s hoblinami parmezánu. 

TIP: Čas na podzimní detox s Ostropestřec mariánský