Čočková polévka s indickým kořením garam masala

                                                                                                 cocka

Na 1 porci polévky budeme potřebovat:

- 40g červené čočky

- 1 velkou mrkev

- 1 rajče

- půl lžičky koření garam masala

 

Postup přípravy:

V hrnci přivedeme k varu 200ml vody. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky, vhodíme do vody a zasypeme kořením. Čočku propláchneme pod tekoucí vodou a přidáme k mrkvi. Rajče nařízneme a spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili slupky. Oloupané rajče překrojíme napůl, přidáme do hrnce a vaříme do změknutí mrkve a čočky – trvá to asi 15 minut. Potom rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku můžeme pokapat kvalitním olejem (olivový, dýňový), případně přidat tvaroh, sýr cottage nebo uvařené vejce.