Celozrnné těstoviny se zelím, uzeným tofu a cizrnou

Celozrnne_testoviny_se_zelim__uzenym_tofu_a_cizrnou.jpg

Zeleninová jídla mají ohromnou výhodu, i přes velkou porci má jídlo relativně nízkou energetickou hodnotu, ale dostatek základních živin, aby zasytilo.

Na jednu porci potřebujeme: 150g zelí

2 mrkve, 1 balení uzeného tofu

100g uvařené cizrny, 80g celozrnných těstovin

lžička panenského slunečnicového oleje

lžička lahůdkového droždí, kmín, sůl

Do hrnce dáme vařit vodu na těstoviny. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Zelí nakrájíme na tenké nudličky. V jiném hrnci si rozehřejeme olej, osmahneme na něm zeleninu, přidáme sůl, kmín, asi 5 lžic vody, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném stupni 15 minut. Tofu nakrájíme na kostičky, společně s cizrnou a lahůdkovým droždím přidáme k zelenině a dusíme ještě 5 minut. Mezitím si uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny smícháme se zeleninou a servírujeme.