Banánový chlebíček z beránkové formy

beranek.jpg

Na chlebíček jsou nejlepší velmi zralé banány, které mají drobné černé tečky. Takový banán je sladký a není potřeba žádné další sladidlo.

Potřebné ingredience na menší beránkovou formu:

150g celozrnné mouky

3 zralé banány

1 vejce

100ml mléka nebo 150g jogurtu

½ lžičky sody

½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

½ lžičky skořice

Troubu předehřejeme na 180°C. V jedné míse smícháme všechny suché ingredience. V druhé míse rozmixujeme banány, vejce, mléko nebo jogurt a nalijeme k suchým přísadám. Směs zlehka zamícháme, nemusí být úplně všechna suchá směs navlhčena. Formu si připravíme jak jsme zvyklí (dle druhu formy), nalijeme do ní těsto a pečeme 45 minut. Poté zkusíme špejlí, jestli už je těsto propečené. Výsledná buchta je mírně vlhká, ale na špejli by nemělo ulpívat těsto, jen drobečky.